Nasveti

VSAKDANJA NEGA OBRAZA PO NEGI OBRAZA V KOZMETIČNEM SALONU

Kožo je potrebno negovati že v najstniških letih, posebno pozornost je potrebno posvetiti aknasti koži, ki jo povzroča hormonsko neravnovesje. Dokazano je, da se začnemo starati že po 25. letu.

Mislec Swift je zapisal: "Vsak človek si želi dolgo živeti, nihče pa se ne želi postarati."

Sodoben tempo življenja zahteva za uspeh lepo negovano telo in vidni del kože. Prvi vtis povezuje osebno urejenost z možnim uspehom v poslu. Zato je vedno večja težnja ohranjati mladosten videz še v tretjem življenjskem obdobju.

Kozmetični strokovnjaki znajo s strojnimi napravami, postopkom in ustrezno kozmetiko ustvariti mladosten izgled kože. Po obisku kozmetičnega salona pa je pomembno vzdrževanje obraza in osebna pripravljenost, da vsak dan naredite nekaj zase.

NEGA ZVEČER

Čez dan je obraz izpostavljen različnim onesnaženostim okolja. Tudi vsakodnevni stres deformira kožo. Pred spanjem je nujno obraz očistiti nečistoč in ličil iz kože obraza.

Faze čiščenja kože:

  • Odstranitev ličil: za odstranitev je najbolje uporabljati olivno olje ali za bolj občutljivo kožo mandeljnovo olje. Olje nanesemo na ličila in nato z vato odstranimo ličilo.
  • Krpico iz vate namočimo z vodo (izpod pipe), ji iztisnemo odvečno vodo in na krpico iztisnemo iz tube ustrezno čistilno mleko.
  • Obraz čistimo najprej okoli oči, ličnice, brada, nato sledi čelo, okoli ušes in nato dekolte. Vsi gibi pri čiščenju so usmerjeni navzgor ali kroženje.
  • Ko je krpica čista brez umazanij, vzamemo novo krpico ali obrnemo krpico na drugo čisto stran in nanjo nakapljamo ustrezni tonik, da se pore na koži pripravijo za sprejem ustrezne kreme ali seruma.

NEGA ZJUTRAJ

Ko se zjutraj zbudimo, je v osnovi koža čista, le zaradi izločkov skozi pore kožo osvežimo s tonikom.

Uporabimo vlažno krpico od vate.

Po toniku nanesemo ustrezno kremo in ličilo.

V Lepotnem salonu Radost imamo napravo, ki določi vrsto vaše kože. Temu primerno vam bo naša strokovnjakinja svetovala ustrezno kozmetično linijo, ki bo najbolj ustrezala vašemu tipu kože.